2017. december 21., csütörtök

Elmúlás, hogyan lehet túlélni a fájdalmat..

Tavaly márciusban írtam utoljára a blogomra, de az elmúlt időszak felhozta bennem az emlékeket, mindazt amit én is megéltem és úgy gondoltam érdemes erről a témáról írni.

Mindig megérinti az ember lelkét amikor fiatalok mennek el, hiszen még előttük az élet és hogy miért. Olyan természetesnek vesszük, hogy itt vannak a családtagjaink, a barátaink az ismerőseink bele se gondolunk, hogy mi van ha már nem lesznek, mi van ha hirtelen elmennek mi meg itt maradunk és azon gondolkodunk, hogy miért nem szerettük őket jobban, miért nem mondtuk el nekik mennyire fontosak nekünk vagy egyszerűen csak arra gondolunk, hogy ez velünk biztos nem történhet meg és megyünk tovább.  

Ha megtörténik a tragédia, az kb. olyan érzés mint amikor egyszerre leforráznának és egy jeges vödör vizet a nyakadba kapnál. Nem tudod, hogy történhetett, próbálod megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, de igazából nem tudod. Persze a környezeted nagyon sajnálja és segítenek ott ahol tudnak, de neked kell megélned az éjszakákat, amikor az emlékek felerősödnek. Neked kell mindennap mosolyt erőltetned magadra, hogy a gyermeked ne lássa, hogy mennyire fáj, mennyire szenvedsz és igen az ünnepek a legrosszabbak, akkor fáj a leginkább. 

Mindig amikor kimegyek a párom sírjához elmerengek a temetőben. A fejfákat nézegetve döbbenek rá, hogy nem csak velem történt meg ez, hanem rengeteg családban. Sajnos egyre több a fiatal a temetőben, akiknek családja volt, akiket siratnak, de akinek a halálára nem voltak felkészülve.

Ezért ne csak karácsony tájékán szeressük egymást, hanem mindig, mert sose tudhatod mit hozz a holnap. Ha meg akarod ölelni azt akik szeretsz tedd meg, ha ki akarod mondani, hogy szereted tedd meg, ha csak vele akarod tölteni az időt tedd meg, mert a jelen megélése a legfontosabb és a szeretet ami erőt ad minden fájdalomhoz. 

Amikor lenézek a kicsi lányomra, látom benne az apját, ő velünk van és velünk is marad amíg élünk. De mi most így vagyunk egy család anya-baba és a nagyszülők. 

Szeressétek egymást, hogy sose legyen késő... Boldog Karácsonyt....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése