2016. március 2., szerda

Hogyan, mivel illusztráljuk a blogunkat?

A minap Betti blogját olvasgattam, ahol arról írt, hogy milyen nehéz jogtiszta képeket találni az interneten és azokkal kezdeni valamit. Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy a munkámból kifolyólag én elég jól ismerem azokat az oldalakat ahonnan szuper képeket lehet letölteni ingyenesen és egy jó szerkesztőprogramot is ajánlanék nektek. 

Kezdjük a képszerkesztővel, ugye nem mindenki olyan ügyes, hogy photoshoppal dolgozzon, szerintem nem is kell mindenkinek értenie hozzá. A windowsos paint sokat fejlődött az évek során, de korántsem a legjobb képszerkesztő. Két ingyenes alkalmazást ajánlanék a figyelmetekbe.

1. Paint.net - innen tölthető le

Olyasmi, mint a paint, de attól jóval többet tud, egy hétköznapi felhasználónak ahhoz, hogy vágjuk a képeinket ,esetleg írjunk rá valamit, elforgassuk vagy méretezzük tökéletesen megfelel. 


Összességében egy könnyen kezelhető nagyon egyszerű képszerkesztő, bátran ajánlom a kezdőknek is, mert gyorsan meg lehet tanulni bánni vele. 


A gimpet már olyanoknak ajánlom akik szeretnek pepecselni egy-egy képpel és szeretnének hasonló programmal dolgozni mint a PS csak ingyenesen. Itt azért már szinte minden funkció megvan, de ehhez már szükséges némi alaptudás. Ha bonyolultabb layereket vagy filtereket akarunk használni, esetleg retusálni ahhoz már érdemesebb elolvasgatni tutorialokat. De még mindig nem olyan bonyolult, mint a PS.3. Honnan szerezzünk jó minőségű fotókat, avagy free stockphotok

Sokszor nincs kedvünk fényképezni, vagy nincs elég jó minőségű kameránk, hogy jó képeket csináljunk, vagy nemes egyszerűséggel lusták vagyunk, de azért a tömény szöveg mégiscsak unalmas kéne valami jó. 

A google képkeresője jó lehet erre, de csak akkor, ha a speciális beállításokban megadjuk, hogy szabadon felhasználható képeket keresünk. Minden esetben jelöljük meg a hivatkozást is, honnan vettük le a képet. De a leghasznosabb, hogyha jogdíjmentes képekkel dolgozunk. Az itt felsorolt oldalakról ingyenes letölthető a legtöbb kép, ahol mégis van valamilyen szerzői probléma, ott jelzik. Megfelelő kulcsszavakat használva nagyon szép képeket találhattok és így igényesen tudjátok illusztrálni a blogotokat és akár a fenti képszerkesztővel egyedivé is tudjátok varázsolni. :) 

Az egyik kedvencem a Pixabay.com nagyon szép minőségi képek vannak fent érdemes innen válogatni. 


A teljesség igénye nélkül, további oldalak a témában: Magdeleine, Moveast, New Old Stock, SplitShire, GetRefe, Lock and Stock Photos,Startup Stock Photos, FancyCrave, Life of Pix, Jay Mantri, Picography, Foodie’s Feed.

Remélem hasznosnak találtátok ezt a kis bejegyzést, jó böngészést és képszerkesztést mindenkinek. :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése