2014. november 24., hétfő

Élménybeszámoló és kritika - Gyulán jártam

Az elmúlt pár napban el voltam tűnve a blogon is meg a facebook oldalon is. Ennek oka, hogy kis családunkkal ellátogattunk Gyulára pár nap pihenésre. Úgy gondoltam, ha már ott jártam, akkor egy kis élménybeszámoló keretében leírom nektek, hogy tetszett a város, a szállás és az aquapark. 


A városka szerintem nagyon hangulatos, lépten nyomon kis terekbe botlunk szökőkutakkal, szobrokkal. Térköves kis terek, világórával, hangulatos kőhidak. Egyszóval nagyon szép város. A szállásunk egy apartmanhotel volt Corvin Hotel Gyula. 

Kép innen
Szuper kis szálloda, nagyon kedvesek voltak, az ellátás kifogástalan. Több fajta szobatípus van náluk, vannak tematikus gyerekbarát szobáik is. Mi a főépületben voltunk egy konyhás apartmanban, bár igazából a konyhának nagy lényege nem volt, hiszen félpanziós ellátás mellett nem nagyon használtuk. Egyetlenegy hátránya volt a fürdőszoba és a WC, a fürdőre azért már ráférne egy felújítás, eléggé elhasználódott. A fürdőnek meg a WC-nek a másik gondja az volt, hogy irtó pici, sakkozni kellett a be és kijövetelnél. Amúgy a szállásra más szempontból nem lehet panaszom, ha osztályoznom kéne: 5/4

A gyulai várat nem tudom osztályozni, mert nem mentünk be, a  gyereket jobban érdekelte a fürdő, mint a vár :) Egyébként egymás mellett van a kettő. A szállodától kb. 10 perc sétára volt a várfürdő, mi gyalog jártunk, kellemes kis séta volt kellemes környezetben. A várfürődben az aquapalota rész volt számunkra érdekes. Ami nem rossz, három csúszda van, egy családi, egy fánkos és egy sima hosszú, ebből a gyerek összesen egyet tudott használni a családit, mert a másik kettőhöz nem volt elég nagy. Ez őt a legkevésbé sem zavarta egyébként, tök jól elvolt azzal az eggyel is. :) Sok élményelem van, nincs tömeg összeségében ez nálam 5/3,5. Azért 3,5 mert sajna van összehasonlítási alapom. Hajdúszoboszlón az Aquapalota sokkal, de sokkal jobb. 

Ha már Gyula nem lehetett kihagyni a gyulai kolbászokat sem, természetesen a mintaboltba mentünk és jól bevásároltunk. 5/5 természetesen :)

Visszamennék? Talán, egyáltalán nem volt rossz és egyszer lehet, hogy visszamegyünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése