2014. november 18., kedd

10 ok amiért szeretek online vásárolni

Nos az előző posztom arról szólt, hogy miért utálok vásárolni, gondoltam álljunk hozzá pozitívan, most leírom az, miért szeretek online vásárolni szintén 10 pontban. 


1.-2. Nincs sorban állás, nincs tömeg
Szerintem az egyik legfontosabb dolog, hogy nincs tömeg és nem kell órákat sorban állni, sem a kasszánál, sem pedig a próbafülkénél. Nem kell közelharcot vívni valakivel az utolsó darabért. Egyszóval, nyugodtan ülök a gép előtt, egy kávé kíséretében és elintézem a bevásárlást vagy az ajándék vásárlást. A nyugalmi faktor megfizethetetlen. 

3. Ingyenes házhozszállítás
Persze nem minden webáruház szállít házhoz ingyenesen, de ennek is megvannak a kiskapui. Pl. nem olyan rég az internetes vásárlás napján a legtöbb webáruház kedvezménye az volt, hogy ingyen hozta házhoz a megrendelt terméket. De ha külföldről rendelünk, például az ebay-ről akkor ez szinte állandó opció. Olyat is lehet, hogy ha többen akarunk egy helyről rendelni akkor összeállunk és vagy szétdobjuk a szállítási költséget vagy pedig elérjük a határt amitől ingyenes a kiszállítás.

4. Idő
Én döntöm el, mikor vásárolok. Amikor úgy gondolom nézelődöm a neten, elteszek egy-két oldalt könyvjelzőbe, majd később visszamegyek. Nyugodtan megbeszélem a családdal, hogy ezeket láttam, együtt kiválasztjuk. Szóval nyugisan saját tempóban vásárolgatok, nincs vásárláskényszerem minta bevásárlóközpontokban.

5. Google a barátod
Kitaláltam mit szeretnék, nem kell 80 boltot végigjárni, egyszerűen megkeresed a neten, megnézed, hogy hol a legolcsóbb és hopp egy csomó időt és pénzt spóroltál. Ha nagyobb dolgot veszel akkor is megvan az az opció, hogy megveszed aztán célirányosan elmész érte és kész. 

6. Kuponok
Rengeteg webáruház kuponozik illetve csak online elérhető akciókat csinál. Úgyhogy érdemes figyelni az oldalakat, a hírleveleket vagy az áruházak közösségi játszóterét :)

7. A választék
Nem két - három ugyanolyan kategóriás dolog közül válogathatsz, hanem több száz. Már megéri :)


8. Visszaküldési lehetőség
Valami nem lett jó, nem tetszik vagy más probléma van vele. Van 8 munkanapom, hogy visszaküldjem és visszafizetik a vételárat. Nem kell magyarázkodni a boltban, nem kell nézegetni a pofahúzogató eladókat. Egyszóval szuper. 

9. Egyszerű fizetés
Vásárolhatunk bankkártyával, de aki nem szereti ezt a módszert, annak marad a futárnál fizetés. Nem kell azon parázni, hogy jaj nincs nálam elég pénz, jaj elfogyott a kártyám limite, Teljesen nyugodtan tervezhetjük meg, hogy mit veszünk és mennyiért. 

10. Nincs cipekedés
Az érzés amikor a 20 zacskóval a kezünkben próbálunk eljutni a kocsihoz, vagy éppen felpróbálni valamit. Na ez itt nincs. Még a legnehezebb dolgok is házhoz jönnek :)

Ti szoktatok online vásárolni? Mik a tapasztalatok?

3 megjegyzés:

  1. Szoktam online vásárolni és nagyon szeretek is. :) Jó és kedvező árak, valóban az ingyen szállítás szuper és persze sok olyan termékre is rábukkanok, amit itthon nem is lehet kapni. :)

    VálaszTörlés
  2. Majdhogynem jobban szeretek online vásárolni mint személyesen, boltban. Pontosan azok miatt amit írtál. Sorrban állás nem az erőségem, főleg bankártyás fizetésnél mikor 20. lehúzás után sem engedi az előttem levő embert fizetni. Persze erről senki sem tehet, de akkor is bosszantó, főleg ha sietnék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy mondod, én mint minden évben most is mindent interneten rendelek karácsonyra. :)

      Törlés