2014. december 3., szerda

Karácsonyi készülődés - avagy hogyan vegyünk ajándékot egy ötévesnek

Én már olyan október környékén elkezdem a karácsonyi készülődést, nálunk a családban az a szokás, hogy a felnőttek max. valami apróságot kapnak, a gyerekek pedig természetesen nagyobb ajándékot.


A gondolat rendben is van a megvalósítás nehezebb. Az első és legfontosabb tevékenységem október környékén a szelektálás és a kérdezgetés. A szelektálás nálunk otthon kezdődik, megnézem a gyerek töménytelen játékkészletét, mi az amit nem használ, nem szeret, kinőtte stb. 

Miután megvan a szelektálás ezek a játékok eladósorba kerülnek, először Facebook kerületi anyukák csoportja - hasznos, mert postaköltség tuti nincs :) Ha ez nem jön össze akkor olx, jófogás, teszvesz kombo következik. Az így kiárult játékok megteremtik az alapját a következő játéktömegnek. Azon felül, hogy én eladom ezeket a játékokat természetesen vásárolok is ezeken az oldalakon. Szuper dolgokat lehet találni negyed áron. 


Igen-igen, ahogy a kép is mutatja, jön a mit vegyek kérdéskör. Persze a gyerek sincs fából és látja a reklámokat a TV-ben és persze van listája, de idén ez momentán 1 babára korlátozódott. Tudni kell rólam, hogy utálok haszontalan játékot venni. Persze ezzel lehet vitatkozni, hogy mi a haszontalan, de mindegy hála istennek a kislányom imád társasozni ezért a fő csapásirány a társasok ebben az évben a baba mellett. Igenám, de milyen nos 6 évig dolgoztam egy olyan játszóházban ahol tele voltunk fejlesztő játékokkal, társasokkal, de azokat javarészét már kivonták a forgalomból (megjegyzem mindig a jó játékokat szüntetik meg), de nem abból a fából faragtak aki feladja, némi kutatómunka után (google, olx, jófogás, teszvesz, facebook :)) megvan a hőn áhított társas is :) Ez:


Úgyhogy ajándékok nagyjából kipipálva. Már csak egy csini ünnepi ruha kéne neki, ami szintén nem egyszerű, de majd megoldom a feladatot. :)

Várom a tippeket a témában. 




1 megjegyzés: