2014. november 4., kedd

Advent jegyében - adventi kalendárium másként :)

Tudom, hogy még korai az adventre gondolni, de idén szeretnék egy házi készítésű adventi kalendáriumot. Ehhez próbálok inspirációt keresni a netről. Gondoltam megosztom veletek mi mindent találtam, mi tetszik. Nézzük sorjában.

A pinteresten boklászva remek ötleteket találtam amiket az én kézügyességemmel (olyan nekem nincs :)) is meg lehet valósítani, még a gyerekkel együtt is. 

Képek innen

Az első egy madáretetőhöz hasonlít, karton kell hozzá csomagolópapír és WC papír guriga. Szerintem nagyon egyszerű és látványos házikó lesz belőle, az ajándékot a csomagolópapírok átszakításával tudjuk kivenni. 

A második még ennél is egyszerűbb, hozzávalók: zsinór, ruhacsipesz, papírzacskó és papírterítő. Az eredményt a képen láthatjátok. 

A harmadik nagy kedvenc, mert ehhez aztán tényleg nem kell nagy tudás, kell hozzá két muffinforma, azért kettő, mert általában ezek a formák 12 db-osak színes szalad amivel felakasztjuk és színes papír amit a nyílásokra ragasztunk, valamint kétoldalú ragasztó! 

Ezekhez hasonló ötleteket pl. itt is találtok.  Még nem döntöttem milyet csinálok majd, de a végeredményt mindenképpen megmutatom a blogon. 

Ha már advent és sokat írok szépség témában is. Gondoltam körbenézek, hogy milyen adventi dobozok vannak a szépség jegyében. A magyar piacon nem nagyon találtam, de nemzetközi szinten annál többet.

Próbáltam két olyat választani, ami még itthon is ismert, meg egy olyat ami übercuki :)

Kép innen és innen és innen

Az első a The Body Shop adventi kalendáriuma telis teli mindenféle földi jóval, vannak benne teljes kiszerelésű dolgok és utazó méret is. Azt nem tudom, hogy itthon lehet-e majd kapni, de érdemes megnézegetni itt.


A második a Benefit Cosmetics kis kalendáriuma, tele mindenféle mintákkal és kicsi termékekkel, akit érdekel itt olvashat róla bővebben 

A harmadik a körömlakkok szerelmeseit érintheti meg, számomra kevésbé ismert a márka, de az ötlet kiváló, minden napra más szín, egy egész kollekciót kaphatunk a pénzünkért. Itt nézhetitek meg  a márkát Cieta London. 

Nektek melyik a kedvenc?

2 megjegyzés:

  1. Milyen ötletesek! :O Néha tényleg meglepődök magamon, hogy ilyen kis egyszerű ötleteket miért nem tudok kitalálni magamtól. :D Nekem a körömlakkos tetszik a legjobban, ugyanakkor a muffin sütőt is tök könnyen át tudná alakítani. Mondjuk nem biztos hogy anyu örülne. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Nekem is a körömlakkos a kedvencem. A muffin sütőset én is elvetettem, nem lenne szívem átfúrni :)

      Törlés