2014. október 20., hétfő

"Személyes Blog" létrehozása a Facebookon

Ma úgy terveztem, hogy a Baviphat termékekről írok részletesebben, de miután belefutottam egy olyan problémába ami mást is érinthet, ezért úgy döntöttem, inkább megírom ezt a posztot. 

Gondoltam, ha már elindítottam a blogomat csináljunk neki Facebook oldalt, igenám, de hogyan kell létrehozni személyes blog oldalt a face-n, egy kis google és némi angol tutorial segítségével ráakadtam :) Úgyhogy mutatom:

A bal oldali menüben viszonylag gyorsan megtalálja az ember az "oldal létrehozása"  gombot. Ha ezen a gombon túljutottunk akkor jön a második lépcsőfok, milyen oldalt akarunk létrehozni:


Itt már elkezd bonyolódni a helyzet, vajon mit válasszunk. Ha egyesével rájuk kattintunk akkor mindegyiknek van egy legördülő menüje. Mivel itt egyiknél sincs olyan kategória, hogy Személyes blog egy picit elakadtam, de a google mindig segít :) 

Kiválasztjuk a Márka vagy termék ablakot és azon belül a holnapot:


Ha ezzel megvagyunk akkor pár lépéssel létre tudjuk hozni az oldalunkat, ezt nem mutatom, mert viszonylag egyszerű. Amikor létrejött az oldal, akkor fent baloldalt találtok egy Beállítások menüt, arra kattintva beérkeztek egy olyan felületre, ahol az oldallal kapcsolatos leírásokat és egyéb beállításokat tudjátok megadni. Ezen az oldalon a második menüpont az "oldal adatai", a jobb oldalon előtűnő beállítások közül válasszátok a kategória menüpontot. Ott be tudjátok állítani, hogy "weboldalak és blogok" majd a mellette lévő select mezőben pedig azt, hogy "Személyes blog" ha ez kész akkor már csak egy mentés és kész is vagytok.


Remélem hasznos volt a kis tutorial poszt :)





3 megjegyzés:

  1. ez sajnos mára már nem aktuális, ugyanis nincs ilyen menüpont már, hogy "oldal adatai" : Órák óta keresgélem, megváltozott a felület.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy szóltál, igen, folyamatosan változik a Facebook algoritmusa, úgyhogy nem csodálkozom.

      Törlés
    2. Közben gyorsan megnéztem, attól függ, hogy a régi vagy új kinézetet látod-e, amennyiben az újat, akkor a profilkép alatti menüben találsz egy névjegyek opciót és ha arra rákattintasz ott jön fel középen az oldal adatai funkció. Remélem megtalálod így, majd csinálok egy frissítést a cikkre, ha lesz egy kis időm. Köszi :)

      Törlés